Lohilastut ja riesling-majoneesi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arviota)
Loading...

Sävykkään riesling-majoneesin ansiosta nämä lohilastut ovat maistuva alkupala – kesän juhliin tai piristykseksi talven pakkasilla.

Ainekset, n. 30 lohilastua

  • 1 pussi ruislastuja tai nappeja
  • 200g graavilohta
  • 100g pakasteherneitä
  • 1 vihreä omena
  • 1 pätkä purjoa
  • tilliä

Riesling-majoneesi

  • 2 dl laadukasta, kiinteää majoneesia
  • 2 dl kuivaa tai puolikuivaa riesling-valkoviiniä, esim. 50° Riesling
  • 2 tl sitruunamehua

Kaada riesling pieneen kastikekattilaan. Lisää myös sitruunamehua mukaan ja keitä kasaan niin, että jäljelle jää noin puoli desiä. Ole tarkkana kiehuttamisen loppuvaiheessa, ettei viini mene siirapiksi ja pala. Jätä jäähtymään.

Ryöppää herneet nopeasti kiehuvassa vedessä, kaada kuuma vesi pois ja kylmää tilalle. Siirrä herneet hetken päästä siivilään kuivumaan.

Leikkaa purjon vaaleammasta osasta 15 cm pätkä. Kuori uloimmat kerrokset ja pese jos näkyy multaa. Leikkaa veitsellä mahdollisimman pieneksi silpuksi ja laita kulhoon.

Silppua graavilohi sekä tillin varsia kulhoon. Kuori ja silppua myös omena hyvin pieneksi kuutioksi ja lisää kulhoon. Lisää lopuksi herneet siivilästä seokseen.

Sekoita majoneesia ja kasaan keitettyä rieslingiä 2-4 rkl makusi mukaan. Lisää majoneesi muutamalla käännöllä lohiseoksen joukkoon.

Hetkeä ennen tarjoilua, laita jokaisen ruislastun päälle noin 1 rkl lohi-majoneesiseosta ja koristele ruislastut tillinoksilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi