Lohilaatikko

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (31 arviota)
Loading...

Klassinen lohilaatikko syntyy tuoreesta lohesta. Kokeile tehdä tämä myös kylmäsavulohesta, joka antaa ruokaan erinomaisen savun vivahteen.

Viimeksi päivitetty

 Ainekset kahdeksalle

  • 600g tuoretta lohta tai 300g kylmäsavulohta
  • 1,5 kg jauhoisia perunoita
  • 1 purjo
  • 1 tillipuska
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2-4 dl punaista maitoa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2-3 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
Kuori perunat ja siivuta ohueksi lätkäksi. Pese ja suikaloi purjon vaalea osa rinkulaksi. Kuori ja halkaise valkosipulinkynsi. Kuutioi lohi.
Ota laakea, mielellään lasinen uunivuoka ja hiero valkosipulia sen pohjaan ja vähän öljyä. Lado sitten lohilaatikkoainekset tässä järjestyksessä:
– perunoista puolet vuokaan (valkopippuria)
– puolet purjosta
– kuutiotu lohi (suolaa reippaasti) jonka päälle saksi tilliä
– loput purjot
– loput perunat
Painele lohilaatikko tiiviiksi.
Lorottele kerma päälle ja maitoa niin että pohjalta 2/3 osaa on maitokerman peitossa.
Paista lohilaatikkoa 200C uunissa ensin folion alla 45 min. Ota folio pois ja ruskista vielä sellainen 20-30 min.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi