Lohi sashimi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (30 arviota)
Loading...

Tuoreesta kalasta laitettu sashimi ja sen päälle hyvät tilpehöörit. Parasta pikaruokaa mitä kalasta saa.

Ainekset neljälle

  • 150g tuoreen lohen selystä
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Marinointiliemi

  • 5 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 2 rkl etikkaa

Wasabimajoneesi

  • 1 tl wasabia
  • 1 rkl majoneesia

retikka-inkiväärisalaatti

  • 100g retikkaa
  • 1 pätkä inkivääriä

Valmistele lohen selyksestä yksi neliönmallinen “tanko”.

Kuori ja leikkaa retikka sekä inkivääri hiuksen hienoksi tikuksi ja laita kuppiin. Kiehauta liemiainekset. Kaada lientä kuppiin niin että retikka ja inkivääri peittyy. Jätä hautumaan ja siirrä jääkaappin kun on jäähtynyt.

Laita sashimi-kala pussiin. Jäähdytä loppu liemi ja kaada se kalan kanssa pussiin marinoitumaan vähintään kolmeksi tunniksi, saa olla seuraavaan päiväänkin.

Tiputa salaattiainekset siivilään valumaan. Ota sashimi-tanko ja kuivaa se talouspaperilla. Kierittele se sitten paahdetuissa seesaminsiemenissä. Leikkaa suupalan kokoisiksi sashimeiksi.

Sekoita wasabimajoneesi ja laita pussiin. Pussista kulma pois ja pursotus sashimin päälle (sashimi kyljellään niin upea lohenliha näkyy hyvin). Wasabimajoneesin päälle ripotellaan hiukan retikka-inkiväärisalaattia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi