Linssimuhennos

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (41 arviota)
Loading...

Linssimuhennos on vertaansa vailla oleva lisuke kalalle ja miksei tuhdille lihallekin. Voit myös tehdä siitä ruokaisamman version.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 2 dl Le Puy tai Beluga-linssejä.
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni porkkana
  • 2 rkl voita
  • 4 dl kasvislientä (esim. fondista)

Jos haluat ruokaisen linssimuhennoksen, lisää jotakin näistä;

  • 1 dl kuutioitua makkaraa
  • 100g jauhelihaa

Hienonna sipuli ja porkkana niin pieneksi kuin ikinä vaan saat. Paras olisi jos se olisi samankokoista kuin linssinjyvät.

Laita 1 rkl voita kasariin ja ala kuullottaa sipulia ja porkkanaa hissukseen sellainen 5 minuuttia.

Lisää linssit ja freesaa hetki. Lisää sitten puolet kasvisliemestä ja jätä kiehumaan hissukseen kannen alle. Sekoita välillä.

Kun neste alkaa olla hävinnyt, lisää lientä vähän kerrallaan. Seuraa linssien kypsymistä.

Kun linssit ovat pehmeän napakoita eli sellainen 20 minuutin keittoaika linssimuhennos on valmis.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi