Linssikeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Linssikeitto on terveellistä kasvisruokaa. Herkullista makua siihen saa, kun maustaa keiton oikeaoppisesti; suolaa, makeutta ja hapokkuutta.

Ainekset neljälle

  • 100g punaisia linssejä
  • 1 litra vettä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl kermaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • tuoretta persiljaa ja smetanaa päälle

Pilko porkkana ja sipuli pieneksi. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä.

Huuhtele linssit ja laita kattilaan. Lisää litra vettä ja kuumenna kiehumaan.

Kaada tomaattimurska mukaan ja mausta omenaviinietikalla, suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Murskaa valkosipulinkynsi mukaan.

Keitä linssit pehmeiksi ja viimeistele linssikeitto pienellä tilkalla kermaa. Anna tekeytyä kannen alla vartin verran.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi