Limekana intialaisittain

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arviota)
Loading...

Intialaisia makuja uhkuva limekana on parhaimmillaan kun sen tekee mehevistä, luullisista broilerin reisipaloista. Chiliä kuuluu olla paljon.

Ainekset neljälle

  • n.600g broilerin (tai kanan) reisipaloja
  • 2 limeä
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 puska korianteria
  • 1 tl pippuria
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • chilijauhetta maun mukaan

Tee ensin marinadi; purista 1 1/2 limenmehu paistoastiaan, suolaa, sokeria, öljyä, pippuria, juustokuminaa ja chilijauhetta niin paljon kuin kantti kestää. Revi puolet korianterista mukaan ja sekoita kunnolla.

Huuhtaise broilerit, laita paistoastiaan ja puristele marinadin kanssa sekaisin. Jätä lämpimään marinoitumaan siksi aikaa kun saat uunin täysille.

Kun uuni on kuuma, asettele broilerit nahkapuoli ylöspäin astiassa ja laita astia uuniin. Tiputa uunin lämpötila 200C asteeseen.

Paista limekanaa uunissa 35-40 minuuttia niin että lintu kypsyy kunnolla. Valele kerran tai pari astian pohjalle muodostuvalla liemellä. Nahka saa rapsakoitua ja tummua.

Nosta limekana uunista hetkeksi huilaamaan ennen tarjoilua. Koristele korianterilla ja limelohkoilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi