Lihaseljanka

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arviota)
Loading...

Lihaseljanka on Itä-Eurooppalainen keittoruoka, johon voi hyvin käyttää vaikka viikonlopun paistin jämiä ja kaapista löytyviä vihanneksia.

Ainekset kuudelle

  • 200g naudan-, possun- tai lampaanpaistia eiliseltä tai tuoretta naudan sisäpaistia suikaleina
  • 2 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 suolakurkkua
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl sokeria
  • 2 laakerinlehteä
  • suolat ja pippurit

Lisäksi

  • 1 prk smetanaa
  • 1 koura persiljaa

Laita litra vettä kiehumaan kattilaan. Mausta tomaattipyreellä, sokerilla, laakerinlehdillä ja pippurilla.

Jos käytät eilistä paistia, sen voi paloitella seljankaan sellaisenaan. Jos lihasta on vielä luu olemassa niin se mukaan keittoon kiehumaan ensimmäiseksi puoleksi tunniksi. Jos käytät tuoretta lihaa, paloittele se ja ruskista pannulla ennen keittoon lisäämistä.

Kuori ja paloittele juurekset ja lisää kattilaan. Lihaseljanka saa hautua kannen alla hellästi poreillen tunnin verran. Sen jälkeen paloiteltu suolakurkku mukaan ja hienonnettua persiljaa. Tarkista suola.

Tarjoa lihaseljanka persiljasilpun ja smetanasilmän kanssa. Kylkeen hyvää maalaisleipää ja voita.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi