Italialaistyylinen lihapullapelti on raikas tuulahdus välimeren keittiötä. Resepti voi vaikuttaa aikaa vievälle, mutta kun teet oikeassa järjestyksessä, se syntyy kuin itsestään.
Ainekset neljälle
Lihapullat
- 400g sikanautajauhelihaa
- 1 rkl maitoa
- 1 rkl korppujauhoja
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl pippuria
Muuta
- oliiviöljyä
- muutama keitetty peruna
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 pallo mozzarellaa
- 1 kesäkurpitsa
Päälle
- 1 puska basilikaa
- 2 rkl pestoa
Uuni päälle ja 150C astetta. Ota pelti tai vuoka ja halkaise kirsikkatomaatit sinne. Sekoita loraus oliiviöljyä sekaan. Paahda uunissa puoli tuntia.
Kuori ja keitä perunat sillä välin lähes kypsiksi. Jätä jäähtymään. Sekoita lihapullataikina maustumaan.
Valuta mozarella ja siivuta ohueksi. Kuori ja paloittele kesäkurpitsa. Lohko keitetyt perunat.
Nosta vuoka uunista ja lado muut ainekset siihen. Pyörittele lihapullat pieniksi palloiksi ja asettele päälle.
Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja paista lihapullapeltiä n.15 minuuttia niin, että lihapullat ehtivät kypsäksi, muttei kuivaksi.
Ota ruoka uunista ja lusikoi päälle pestoa ja koristele basilikan lehdillä.