Lihapullakeitto

4
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arviota)
Loading...

Lihapullakeitto kuulostaa tylsälle, mutta on kaikkea muuta. Oikeaoppinen keittoliemen maustaminen takaa että tämä maistuu kaikille.

Ainekset kahdeksalle

  • 400g sika-nautajauhelihaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä (väriksi)
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl pippuria

Keittoon

  • 4 perunaa
  • 4 porkkanaa
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • tuoretta persiljaa
Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Varsisellerit samaan kokoon.
Laita 1,5 litraa vettä kiehumaan kattilaan. Tiputa porkkana ja perunakuutiot sinne. Mausta viinietikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla.
Vaivaa sillä aikaa jauhelihasta, kananmunista, korppujauhosta, suolasta ja pippurista lihapullataikina. Jätä hetkeksi teketytymään, jolloin korppujauho imee ylimääräiset nesteet ja taikina kiinteytyy.
Laita myös varsisellerit keittoon. Pyörittele pieniä lihapullia ja tiputa sitä mukaa keittoon kun valmistuvat.
Keitä viimeisen pullan jälkeen pari minuuttia, silppua persiljaa reippaasti kyytiin ja nosta lihapullakeitto pöytään tekeytymään kannen alle ainakin vartiksi, ennen kuin isketään kiinni.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

4 kommenttia

  1. Pitäisikö siis lihapullat paistaa ennen keittoon laittamista? Tein ohjeen mukaan ettei niitä paistettu, ja liemi sekä pullat olivat harmaita ja keitto suorastaan vastenmielisen näköinen. Maku oli kohdillaan, todella hyvää! Jauhelihaa riittää kyllä 400g, tällä määrällä sai etsiä niitä perunoita pullien välistä 🙂

    • Kiitokset palautteesta. Lihan määrää laskettu ja lisätty tomaattipyreetä sekä soijaa väriksi. Tarkoitus on tosiaan keittää lihapullat liemessä kypsäksi.

Kommentoi