Lihakeitto – Pot au feu

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arviota)
Loading...

Lihakeitto palauttaa mieleen kouluruoan ja lihan, jota jäystettiin kuin purukumia. Anna ranskalaisten haudata tämä painajainen…

Ainekset kahdeksalle

Liha ja liemi

  • 1 kg naudanrintaa, luulla miellään
  • 2 sipulia
  • 2 neilikkaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 3,5 dl valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 7 dl vettä
  • 1 valkosipuli
  • 1 rkl dijon sinappi
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 oksaa timjamia
  • suolat ja pippurit

Juurekset

  • 4 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 200 g lanttua
  • 200 juuriselleriä
  • 6 shalottisipulia

Leikkaa liha irti luusta. Liha voi jäädä reippaiksi paloiksi tässä vaiheessa.

Pane valurautapannu ja pata liedelle. Lorauta pannuun 1 rkl öljyä kuumenemaan. Ota lihapaloihin nätti väri, mausta suolalla ja pippurilla.

Siirrä lihat ja luut pataan johon lorautettu 1/2 dl oliiviöljyä. Kuori ja pilko sipuli reiluiksi paloiksi ja heitä pataan. Kiehauta viini pannulla että saat maut talteen ja pataan.

Lisää vettä n. 7dl ja loput ainekset juureksia lukuunottamatta. Mukaan kokonainen valkosipuli josta “hattu” leikattu pois. Ala kiehuttamaan hiljalleen kannen alla, kauho välillä vaahtoa pois. Saa mennä hyvinkin 2 tuntia.

Kuori ja pilko sillä välin juurekset reiluiksi paloiksi. Kuori myös shalottisipuli mutta jätä kokonaiseksi (kanta ehjänä).

Siivilöi lihaliemi talteen. Poimi lihat myös talteen ja heitä muut hilut menemään.

Lado juurekset ja lihat pataan. Kaada liemi päälle. Voit tässä vaiheessa maistaa lientä ja miettiä tarvitaanko lisämaustamista. Pataan kansi päälle ja 175C uuniin vielä tunniksi.

Uunin jälkeen lihakeitto saa huilata kannen alla puoli tuntia ennen kuin aletaan syömään.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi