Letut mummolan tapaan

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arviota)
Loading...

Letut, räiskäleet, ohukaiset. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Maku ja rapeus ratkaisevat kuitenkin enemmän kuin nimi. Resepti sisältää vinkin nopeutettuun paistoon.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 4 kananmunaa
  • 4 dl kivennäisvettä
  • 5 dl punaista maitoa
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • voita reippaasti

Päälle
Hilloa, hedelmiä, kermavaahtoa, jäätelöä tai pelkkää sokeria

Vinkki: Lettujen paistaminen on aikaa vievää puuhaa. Mutta kuka sanoi, että paistamista pitäisi tehdä vain yhdellä pannulla? Laita kaikki levyt ja pannut samaan aikaan tulille. Mitä se haittaa jos letut ovat eri kokoisia? Pääasia on että niitä saa pöytään ja äkkiä!

Ota iso kulho ja riko kananmunat siihen. Vatkaa hyvin rikki. Sekoita kyytiin mausteet ja vatkaa niin, että munat alkavat vaahtoutua.

Sekoita maitoa ja jauhoja vähän kerrassaan taikinaan, koko ajan sekoittaen. Pehmennä 1 rkl voita mikrossa ja sekoita se myös taikinaan.

Jätä lettutaikina huilaamaan liinan alle puoleksi tunniksi.

Ohenna lettutaikina hetkeä ennen paistoa kivennäisvedellä. Paista letut reippaassa voissa ja riittävässä lämmössä ohuiksi ja rapeiksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi