Lehtikaalisipsit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (88 arviota)
Loading...

Silloin tällöin maailmalta tipahtaa resepti, jossa ei aluksi näytä olevan mitään järkeä. Lehtikaalisipsit kuulostavat aivan oudolle mutta kun kerran niitä maistaa, positiivinen yllätys on suuri.

Ainekset neljälle

  • 300g lehtikaalia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl limenmehua
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus pippuria
  • Halutessasi chilillä tai kuivatuilla yrteillä saa mukavaa särmää lehtikaalipseihin

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Valmistele lehtikaali; leikkaa paksuin ruoti pois ja paloittele aika reippaan kokoiseksi, lehtikaali kun kutistuu paistettaessa.

Uunipellille uunipaperia ja lehtikaalit sen päälle. Ripottele mausteilla ja lorauta oliiviöljyä. Sekoita käsin ja lado ne paperille niin, etteivät ole toistensa päällä.

Paista lehtikaalisipsit uunissa noin 20 minuuttia niin, että ne rapsakoituvat mutta eivät pala. Käännä lehtikaalisipsit kerran ympäri paiston alkupuolella.

Vinkki

Lehtikaalisipsit ovat hyviä naposteltavia sellaisenaan mutta niitä voi käyttää osana muita ruokia; esimerkiksi sämpylöiden välissä tai kasvissosekeiton päällä suutuntumaa antamaan.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi