Lehikäinen sesongin marjoista ja karamellikastiketta

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arviota)
Loading...

Voitaikinasta tehty lehikäinen on varsin simppeli jälkiruoka, jonka täytteeksi käy sesongin marjat. Karamellikastike kruunaa nautinnon.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 2 levyä voitaikinaa
  • 200-300g sesongin marjoja*
  • tomusokeria koristeluun
  • pähkinöitä

karamellikastike

  • 1,5 dl sokeria + 0,3 dl vettä
  • 75 g voita
  • 0,3 dl vettä

* Marjasesongin ulkopuolella voi käyttää paahdettuja persikan tai aprikoosin puolikkaita maustettuna sitruunamehulla. Idea on saada marjoista tai hedelmistä hapokkuutta makean karamellikastikkeen vastapainoksi.

Leikkaa voitaikinalevyt puoliksi, jotta saat neljä neliön muotoista palaa.
Voitele voitaikinaneliöt kananmunalla ja paista 180 asteisessa uunissa n. 18-22 min kunnes ne ovat valmiita ja selkeästi kohonneet.

Tee karamellikastike

Kuutioi voi ja laita takaisin kylmään. Laita sokeri ja vesi kattilaan.

Keitä keskilämmöllä sokeri-vesiliuosta kunnes se on paahtunut meripihkan sävyiseksi. Älä sekoita, muuten sokeri kiteytyy uudestaan.

Sokeri on tarpeeksi paahtunut, kun lämpötila on 180 astetta. Voit tarkastaa lämpötilan lämpömittarilla.

Vatkaa kylmät voikuutiot vähitellen karamellisoidun sokerin joukkoon niin, että emulsio säilyy. Kaada lopuksi vesi ohuena nauhana kokoajan sekoitellen.

Kokoa lehikäinen

Halkaise paistetut voitaikinaneliöt leveyssuunnassa keskeltä kahtia. Laita alemman palan päälle marjoja ja pähkinöitä. Lusikoi lämmintä karamellikastiketta väliin. Asettele päälle toinen puoli voitaikinasta. Siivilöi tomusokeria päälle. Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi