Läskisoosi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arviota)
Loading...

Läskisoosi eli hienommin sianlihakastike on vertaansa vailla oleva kansallisherkku. Läskisoosin tekeminen on varsin helppoa, joskin aikaa kannattaa varata suussasulavan lopputuloksen saamiseksi.

Ainekset kahdeksalle

  • n. 800g possunkylkeä
  • 3 sipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnä- tai ruisjauhoja (ruisjauhoilla tulee tummempi ja maukkaampi soosi)
  • vettä
  • suolaa ja pippuria

Leikkaa possunkylki ohueksi siivuksi. Älä pelkää rasvaa, se häviää hauduttaessa taivaan tuuliin. Kuori ja silppua sipuli.

Läskisoosi kypsyy näppärästi isolla kannellisella pannulla tai kasarissa. Laita voita pannulle ja ala hissukseen kuullottamaan sipuli makeaksi. Kun sipuli on kullanväristä, siirrä se hetkeksi sivuun odottelemaan.

Lisää lämpöä ja possunkylkisiivuja pienissä erissä pannulle. Paista niihin rapea pinta. Jauhota kevyesti ja lisää 5 dl vettä sekä sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna läskisoosin kiehua pienellä lämmöllä (hiljaa hymyillen) tunnin verran kannen alla. Sekoita välillä. Varo ettei ota pohjaan.

Nosta läskisoosi pöytään. Tarjoa se karpaloiden, keitettyjen perunoiden ja suolakurkkujen kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi