Laskiaispullat

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Mikä maistuisi ulkona vietetyn pakkaspäivän jälkeen paremmin kuin kuppi kaakaota ja laskiaispullat?

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

Pullataikina

  • 6dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 pss kuivahiivaa
  • 13-15 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita

Laskiaispullan täytteeksi

  • 2dl kuohukermaa
  • 1 tl tomusokeria
  • vadelmahilloa

Lämmitä maito kattilassa kädenlämpöiseksi. Vispaa maitoon sokeri, suola, kardemumma sekä kananmuna.

Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja siivilöi maitoseokseen.

Lisää vähitellen jauhoja taikinaan ja kun alkaa olla kimmoisaa, notkista sulatetulla voilla. Vaivaa taikinaa niin, että siitä tulee kimmoisa ja helppo leivottava. Älä käytä liikaa jauhoja, koska sitten pullista tulee kovia ja raskaista.

Kohota taikinaa lämpimässä liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kun taikina on kohonnut, kauli taikina 2-3 cm paksuksi pötköksi.

Leikkaa pötköstä noin 4cm leveitä paloja, pyörittele palloiksi ja nosta ne pellille kohoamaan. Voitele munalla ja ripottele raesokeria päälle, kunnes pullat ovat kohonneet eli noin vartin verran.

Paista laskiaspullat 225C uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, menee vartti tai reilu. Vaahdota sillä aikaa kermavaahto. Kun laskiaispullat tulevat uunista, jäähdytä hieman, leikkaa halki ja täytä kermavaahdolla ja vadelmahillolla.

Tarjoa laskiaispullat heti, ettei kermavaahto lässähdä lämpimien pullien välissä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. auspappa -

    Samassa tekstissä tuumia ja senttejä?
    Kun taikina on kohonnut, kauli taikina tuuman paksuksi pötköksi.

    Leikkaa pötköstä noin 4cm leveitä paloja,

    Miksi. Eikö sentit ole riittäviä?

    Auspappa
    joka osaa kyllä molemmat 1 tuuma= 2.54 senttiä 🙂

Kommentoi