Lasimestarin silli

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Kalaruokiemme aatelia. Lasimestarin silli käy tuoreiden uusien pottujen kanssa kesällä ja hiukan mausteita lisäämällä ehdoton kunniavieras myös joulupöydässä.

Ainekset neljälle

  • 1 valmis sillifile
  • 1 porkkana
  • 1 punasipuli
  • valkopippuri
  • laakerinlehti

1-2-3 liemi

  • 0,5dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä

Vinkki: Saat lasimestarin sillistä jouluisemman kun lisäät pari neilikkaa mausteliemeen.

Kaupasta löytyy monenlaista pakattua sillifileetä. Ns. kevyesti suolattuja ei tarvitse liottaa, mutta jos suolaa on enemmän laita sillifilee uimaan 2 dl vettä tai maitoa 2 – 12 h. Näin ylimääräinen silli liukenee sillistä.

Leikkaa porkkana hyvin ohueksi “kolikoksi”. Sipuli myös hyvin ohueksi. Laita desinfioituun n.4dl purkkiin valkopippurin sekä laakerinlehden kanssa. Kiehauta 1-2-3 liemi ja kaada suoraan purkkiin kasvisten päälle. Laita kansi kiinni. Anna jäähtyä ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.

Leikkaa sillifilee haarukkapaloiksi. Huuhtaise vielä kerran ja laita sillit myös purkkiin makukasvisten kanssa. Jätä lasimestarin silli jääkaappiin tekeytymään ainakin vuorokaudeksi. Nauti hyvän perunan ja voin kanssa.

Silli on yleisesti hiukan vaikea viinille, joten myös olut, erityisesti lager, käy hyvin ruokajuomaksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi