Lanttulaatikko

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (103 arviota)
Loading...

Klassinen lanttulaatikko kuuluu juhlapitoihin – jouluun etunenässä. Tee iso potti ja pakasta puolivalmiina.

Ainekset; 3 litraa valmista lanttulaatikkoa

  • 2 kg lanttuja
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 3-6 rkl siirappia
  • 100g voita
  • 100g korppujauhoja
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • Suolaa ja pippuria

Kuori ja lohko lantut. Keitä reilusti suolatussa vedessä täysin pehmeiksi. Kaada vedet pois ja anna höyrytä hetki kattilassa.

Leikkaa voi kattilaan. Survo lantut ensin haarukalla rikki. Ripottele pari ruokalusikallista korppujauhoja päälle. Sitten kerma (jätä puolikas purkki jos lanttulaatikko ei ime tarpeeksi), munat ja siirappi.

Aja lanttulaatikkomassa tasaiseksi käsivatkaimella. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

Voitele uunivuoka ja tasaa lanttumassa siihen (tästä määrästä tulee myös neljä 0,85dl foliovuokaa). Ripottele korppujauhoja vielä päälle ja koristele haarukalla.

Paista lanttulaatikkoa 150C uunissa pari tuntia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi