Lanttulaatikko

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (171 arviota)
Loading...

Klassinen lanttulaatikko kuuluu juhlapitoihin – joulupöytään ainakin. Tee iso potti kerralla ja pakasta puolivalmiina. Näin säästät paljon aikaa juhlien valmistelussa ja saat aina tuoreen makuista lanttulaatikkoa pöytään nostettavaksi.

Ainekset; 3 litraa valmista lanttulaatikkoa

  • 2 kg lanttuja
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 3-6 rkl siirappia
  • 100g voita
  • 100g korppujauhoja
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • Suolaa ja mustapippuria

Kuori ja lohko lantut. Keitä reilusti suolatussa vedessä täysin pehmeiksi. Kaada vedet pois ja anna höyrytä hetki kattilassa.

Leikkaa voi kattilaan. Survo lantut ensin haarukalla rikki. Ripottele pari ruokalusikallista korppujauhoja päälle. Sitten kerma (jätä puolikas purkki jos lanttulaatikko ei ime tarpeeksi), munat ja siirappi.

Aja lanttulaatikkomassa tasaiseksi käsivatkaimella. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

Voitele uunivuoka ja tasaa lanttumassa siihen. Tästä määrästä tulee vaihtoehtoisesti neljä 0,85dl foliovuokaa. Ripottele korppujauhoja päälle ja koristele haarukalla.

Lanttulaatikon voi pakastaa tässä kohtaa – tai paistaa valmiiksi 150C uunissa pari tuntia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

Kommentoi