Lämpimät katkarapuleivät

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Mahtava tuulahdus 80-luvulta. Lämpimät katkarapuleivät olivat silloin hienoa herkkua, ja sitä ne ovat vieläkin. Reilummaksi iltapalaksi tai töiden jälkeen.

Ainekset neljälle

  • 8 siivua vehnäpaahtoleipää
  • 1 pussi katkarapuja
  • 1 tl suolaa
  • 200g mozzarellaraastetta
  • 1/2 sitruuna
  • 2 – 3 rkl majoneesia
  • 1 koura tillisilppua

Laita uuni tulemaan kuumaksi; 250C. Laita pakastekatkaravut siivilään ja sulata haalealla vedellä. Anna kuivaa hetki.

Kaada katkaravut kulhoon ja purista sitruunamehua päälle. Happo raakakypsentää ravut parissa minuutissa. Mausta myös suolalla.

Kaada katkaravuista mehut toiseen kuppiin ja sekoita mukaan majoneesi. Levitä majoneesi leiville tasaisesti.

Sekoita katkaravut, tillisilppu ja mozzarellaraaste keskenään ja levitä leiville.

Paista lämpimät katkarapuleivät 250C uunissa nopeasti eli 7-8 minuuttia. Varo etteivät kärähdä. Anna leipien jäähtyä hetki pöydässä uunin jälkeen.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi