Lämpimät katkarapuleivät

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Mahtava tuulahdus 80-luvulta. Lämpimät katkarapuleivät olivat silloin hienoa herkkua, ja sitä ne ovat vieläkin. Reilummaksi iltapalaksi tai töiden jälkeen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 8 siivua vehnäpaahtoleipää
  • n. 200g katkarapuja
  • 1 tl suolaa
  • 150g mozzarellaraastetta
  • 1/2 sitruuna
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 1 koura tillisilppua

Vinkki: Katkarapuleipien täytteeseen voi laittaa myös tilliä. Lämmin tili kuitenkin jakaa makumielipiteet.

Laita uuni tulemaan kuumaksi; 200C. Laita pakastekatkaravut siivilään ja lorauta kiehuvaa vettä läpi. Anna katkarapujen kuivua hetken aikaa.

Kaada katkaravut kulhoon ja purista sitruunamehua päälle. Happo raakakypsentää ravut parissa minuutissa. Mausta myös suolalla.

Kaada katkaravuista mehut toiseen kuppiin ja sekoita mukaan majoneesi sekä ranskankerma. Sekoita kuppiin myös katkaravut ja juustoraaste. Kasaa täyte leiville niin, että mahdollisimman vähän reunaa jää näkyviin. Paljas reuna palaa uunissa helposti.

Paista lämpimät katkarapuleivät 200C uunissa vartin verran. Varo etteivät kärähdä. Anna leipien jäähtyä hetki pöydässä uunin jälkeen ja koristele tillillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi