Lampaankyljykset

4
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (25 arviota)
Loading...

Mehukkaasti marinoidut lampaankyljykset ovat juhlaruokaa parhaimmillaan. Kylkeen sopii minttupesto.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

4-8 lampaankyljystä (koosta riippuen)

Marinadi

  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 2 rkl balsamicoa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Minttupesto

  • 1 ruukku minttua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 10 kuorittua mantelia
  • suola, pippuri ja sokeri

Hurauta minttupesto silppurilla tasaiseksi tahnaksi.

Jos kyljyksissä on ulkoreunassa kalvo, leikkaa se tarkasti pois. Laita marinadiainekset pussiin (valkosipuli liiskataan veitsen lappeella), sekoita ja tiputa lampaankyljykset sekaan. Puristele marinadi tasaisesti kyljyksille ja jätä jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mielellään yön yli.

Ota lampaankyljykset tuntia ennen paistoa huoneen lämpöön. Paista valurautapannulla nätti väri kyljysten molemmille puolille. Jos lampaankyljykset ovat paksuja, voit paistaa niitä vielä uunissa 200 asteessa 5-8 minuuttia. Mehukkaammiksi ja punaisemmiksi ne jäävät jos paistat vain pannulla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

4 kommenttia

  1. Pekka Länsman -

    Kiitos vastauksesta. Kysymykseni kuiitenkin koski nimenomaan tuota veitsen lapetta. Tuleeko siitä veitsen lapetta käyttämällä parempaa kuin muilla keinoin murskaamalla?

  2. Alanko pekka -

    Pekka parka! Ihan sama millä saat kuoritun vakosipulin murskaksi. Vaikka nyrkillä. Neuvoo toinen Pekka.

Kommentoi