Intian alpeilla eli Kashmirissa herkutellaan lammaspadalla tyyliin Rogan Josh. Upean maukas ruoka.
Ainekset neljälle
- 500g lampaanpaistia
- 2 sipulia
- 2 rkl voita
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1 chili
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 pätkä inkivääriä
- 4 rkl maustamatonta jogurttia
Mausteet – masala
- 1 rkl garam masalaa
- 1 rkl korianterijauhoa
- 1 rkl jeeraa
- 1/2 tl kanelia
- 3 currynlehteä
- 1 tl asafoetidaa eli hajupihkaa JOS löytyy (aasialaiset kaupat)
- 2 tl suolaa
Koristeeksi
- tuoretta korianteria
Kuori ja silpusta sipulit ja inkivääri – sekoita ne keskenään.
Ota reiluun kasariin lämpö ja reippaasti voita. Sipuliseos-inkivääriseos sinne kuullottumaan. Kun sipuli on kullankeltaista, lisää mausteet ja chili paloiteltuna.
Työstä lampaasta pieniä kuutioita. Tiputa ne kasariin vähän kerrallaan ja paista väriä pintaan.
Lurauta myös tomaattimurska kasariin ja vettä niin, että lihat peittyvät. Ala hauduttelemaan kannen alla pienellä kuplinalla. Sekoita välillä.
Kun kastike on hyvin sakeaa (1h – 2h) sekoita siihen pari lusikallista jogurttia. Tarjoa Rogan Josh jogurttisilmän ja revityn korianterin kanssa.