Lammaskeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Lammaskeittoon kannattaa etsiä edulliset keittolihat luineen päivineen. Hiljaa makuliemessä keittämällä niistä saa uskomattomattoman maukkaan liemipohjan.

Ainekset kahdeksalle

  • 1,5 kg lampaan tai karitsan keittolihaa luulla (lapa on hyvä ja edullinen)
  • 2,5 litraa vettä
  • 20 mustapippuria
  • 20 viherpippuria
  • 1 chili
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 rkl hunajaa

Keittokasvikset

  • 4 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 4 perunaa
  • n.200g pala juuriselleriä
  • 1 purjo
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • persiljaa lopuksi

Aloita keittämällä lihat irti luista – samalla saat lammaskeiton pohjaliemen; laita vettä reilun kokoiseen kattilaan ja kaikki ainekset perään (lukuunottamatta kasviksia). Anna kiehua hiljalleen kannen alla pari tuntia – testaa välillä lihan kypsyyttä. Voit tällä välin kuoria ja pilkkoa kasvikset.

Kun liha alkaa irrota luista, nosta lihat leikkuulaudalle ja irrota kaikki luut. Paloittele liha pienemmäksi palaksi ja jätä sivuun. Siivilöi keittoliemi.

Laita liemi takaisin kattilaan; kasvikset ja lihat perään (ei persiljaa). Keitä kasvikset kypsäksi. Maista ja mausta jos puuttuu jotain.

Nosta kattila pöytään, sekoita reilu kourallinen persiljasilppua kyytiin ja anna lammaskeiton tekeytyä kannen alla vielä puolisen tuntia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi