Lammaskaali

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (58 arviota)
Loading...

Lammaskaali on klassisten herkkuruokien aatelia. Tee paljon kerralla – se paranee lämmittäessä.

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg lampaanpaistia luulla (voi olla eilisen paistin jämät)
  • 600g valkokaalia
  • 2 isoa porkkana
  • 2 sipulia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kuivattua meiramia
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 valkosipuli
  • 3 rkl voita
  • suola pippuri

Leikkaa lihat irti luusta. Laita luu kattilaan (voit joutua katkaisemaan) ja vettä niin että luu peittyy. Suolaa ja pippuria reilusti. Paloittele mukaan yksi porkkana ja yksi sipuli sekä valkosipuli, josta on leikattu ”hattu” irti. Keitä lientä niin, että sitä on noin 3 dl jäljellä. Siivilöi liemi talteen.

Liemen kiehuessa kuori ja hienonna toinen sipuli. Ruskista sipuli voissa pannulla ja laita valurautapataan.

Leikkaa lihat kuutioiksi. Paista niihin väriä pannulla, jauhota ja mausta suolalla ja pippurilla.

Suikaloi kaali hyvin hienoksi. Kasaa isoon pataan kaalia, lihaa, meiramia – kerroksittain.

Kaada lopuksi lihalientä lammaskaalin päälle ja laita voinokareita pinnalle.

Hauduta lammaskaalia 150C uunissa 2-3 tuntia. Voit käännellä kaaleja kypsymisen aikana niin päällimmäiset kaalit eivät kuivahda.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Pekka Toivola -

    missä liemessä luu kiehuu, paljonko sitä on ennen kokoonkeittämistä ja mikä siivilöidään talteen?

Kommentoi