Lammaskaali

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (47 arviota)
Loading...

Lammaskaali on klassisten herkkuruokien aatelia. Tee paljon kerralla – se paranee lämmittäessä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg lampaanpaistia tai kylkeä luulla (voi olla eilisen paistin jämät)
  • 600g valkokaalia
  • 2 isoa porkkana
  • 2 sipulia
  • 1 rkl kuivattua meiramia
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 valkosipuli
  • 3 rkl voita
  • suola pippuri

Leikkaa lihat irti luusta. Laita luu kattilaan kiehumaan. Suolaa ja pippuria reilusti. Paloittele mukaan yksi porkkana ja yksi sipuli sekä valkosipuli, josta on leikattu “hattu” irti. Kiehuta lientä niin, että sitä on noin 3 dl jäljellä ja siivilöi talteen.

Sillä välin kuori ja hienonna toinen sipuli. Ruskista se pannulla ja laita valurautapataan.

Leikkaa lihat kuutioiksi. Paista niihin väri pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

Suikaloi kaali hyvin hienoksi. Kasaa isoon pataan kaalia, lihaa, meiramia – kerroksittain.

Kaada lopuksi lihalientä päälle ja laita voinokareita pinnalle.

Hauduta lammaskaalia 150C uunissa pari-kolme tuntia. Voit käännellä kaaleja kypsymisen aikana niin päälimmäiset eivät kuivahda.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi