Lammas vindaloo

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arviota)
Loading...

Vindaloo tehdään intiassa älyttömän tuliseksi, mutta pohjolassa riittää vähempikin. Pääasia että hapokkuutta löytyy myös. Liha murenee suussa sulavaksi pitkällä haudutuksella.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 400g lampaanpaistia (nautakin käy)
  • 3 sipulia
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 2 dl lihalientä
  • 1-6 chiliä
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 3 valkolipulinkynttä
  • 2 tl inkivääriraastetta

Masala

  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa (jeera)
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 1 tl kanelia

Kuumenna kasari. Kuullota valkosipulia, chiliä ja inkivääriä hetki öljyssä. Lisää sipuli ja kuullota myös se.

Lisää masala kasariin. Kun masala on tasainen lisää liha paistumaan.

Kun lihan pinta on kiinni, lisää etikka ja lihaliemi. Anna kiehahtaa ja lisää sokeri, suola ja pippuri.

Vähennä lämpöä ja anna hautua hiljalleen kannen alla niin että nesteet ovat miltei hävinneet – käytännössä vajaa tunti. Maista pari kertaa haudutuksen aikana. Säädä jos tarvetta.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. Tosi hyvä resepti! Haudututtamiseen meni mulla aikaa 1.5h ja lisäsin vielä lopuksi purkillisen kookosmaitoa. Kaveriks vielä couscousia, ihan törkeen hyvää!

  2. heidi ojala -

    Hei. Ostin tuollaisen Garam Masala maustesekoituksen. Voisiko sitä käyttää tässä tuon Masalan sijaan? Minkähän verran sitä täytyisi laittaa että vastaa tuota Masalan määrää.

    • Garam Masala -maustesekoituksessa on aika paljon muitakin mausteita, mutta ihan varmasti tuo autenttisen intialaisen maun pitkään haudutettavaan lihaan. Laittaisin 1-2 ruokalusikallista. Garam Masala ei ole tulista, joten sen puolesta ei haittaa vaikka menee vähän överiksi.

Kommentoi