Laksa – nuudelikeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Laksa on nuudelikeitto Kaakkois-Aasiasta. Tässä käytetään tyypillisesti riisinuudelia. Ruoka ei tarvitse lihaa, mutta tähän voi hyvin upottaa eilisen paistin tai grillatun broilerin jämät.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 100g riisinuudeleita
  • 3 dl kookosmaitoa
  • 1 l vettä
  • 150g – 200g katkarapuja tai eilistä paistia tai grillattua broileria*
  • 3 rkl soijaa
  • 3 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 lime
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 1-4 chiliä maun mukaan
  • 1 tl kurkumaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl ruokosokeria
  • tuoretta korianteria koristeeksi

Vinkki* Laksa ei tarvitse lihaa, mutta voit sitä halutessasi lisätä mukaan.

Kuori perunat ja porkkanat, pilko pieneksi ja laita veteen kiehumaan.

Kuori ja raasta valkosipulit ja inkivääri keittoon. Purista myös lime. Lisäile kaikki mausteet soijaa ja tomaattipyreetä myöten.

Keitä peruna kypsäksi. Jos käytät lihaa, lisää se tässä kohtaa. Lorauta myös kookosmaito kyytiin, kiehauta ja sekoita nuudelit keittoon.

Nosta laksa pöytään odottelemaan, että nuudelit pehmenevät.

Koristele annokset revityillä korianterin lehdillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi