Kylmäsavulohipasta

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Kylmäsavulohipasta on erittäin nopea ja herkullinen ruoka. Kermaa, sitruunaa ja tilliä – ei niillä voi epäonnistua.

Ainekset kuudelle

  • 500g hyvää kuivapastaa* esim. penne-mallista
  • 150g kylmäsavulohta
  • 3 oksaa varsiselleriä (tai pätkä purjoa)
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 dl hyvää oliiviöljyä
  • 1 sitruuna
  • 1 puska tilliä
  • ½ tl valkopippuria
  • suolaa

*tarkista ainesosaluettelo. Pasta tehdään jauhoista ja kananmunista. Ei ikinä vedestä.

Laita pasta kiehumaan 4 litraan vettä. Suolaa kourallinen. Kyllä, luit oikein – kourallinen. Muista pastan kypsyys eli pitää olla napakka eikä hajoava.

Silpusta varsiselleri ja leikkaa kylmäsavulohi. Paista eli freesaa varsiselleriä oliiviöljyssä hetken aikaa pannulla. Purista sitruunamehu mukaan sekä kerma. Mausta valkopippurilla. Lisää vielä 2 dl pastan keitinvettä (suurustaa ja suolaa). Kiehauta kastike ja jätä odottelemaan.

Kun pasta on kypsää, kaada ylimääräiset vedet pois ja sekoita kermakastike sekä pilkotut kylmäsavulohet kyytiin. Silpusta tilliä joukkoon.

Tarjoa kylmäsavulohipasta heti tillin oksilla koristeltuna.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi