Kyljykset ja grillihedelmät

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Mehukkaan suolaiset kyljykset onnistuvat suolaliemessä marinoimalla. Makeat grillihedelmät kruunaavat annoksen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 4 paksua possun kyljystä (luulla)
  • 4 persikkaa tai nektariinia etc.

Suolaliemi

  • 5 dl vettä
  • 3 rkl suolaa
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl mustapippuria

Kiehauta liemi kasaan ja jätä jäähtymään. Laita kyljykset pakastuspussiin ja kaada jäähtynyt liemi päälle.

Jääkaappiin pariksi tunniksi – mielellään seuraavaan päivään.

Ota kyljykset hyvissä ajoin ennen grillausta pöydälle lämpenemään.

Leikkaa hedelmät puoliksi ja poista kivi. Grillaa ne öljytyllä parilalla ensin leikkuupuoli alaspäin. Saat näin nätit grilliraidat.

Ongi kyljykset ritilälle ja grillaa reippaassa tulessa pari-kolme minuuttia per puoli. Kun kyljys tuntuu nenänpäälle se on valmis.

Nostele foliokääreeseen vetäytymään hetkeksi ennen tarjoilua.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi