Kurpitsainen possupata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Possupata saa makeutensa tuoreesta kurpitsasta. Tämä ruoka tulee uunissa sillä aikaa kun saunotaan – sen päälle ja oikean viinin tai oluen kanssa mahtava juttu.

Ainekset kahdeksalle

  • 500g luutonta possunkylkeä
  • 1 myskikurpitsa
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 tl currya
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl pippuria
  • tuoretta persiljaa

Suikaloi possunkylki ja laita pannulle hissukseen paistumaan. Anna paistua niin kauan että rasvaa irtoaa kunnolla. Sekoita curry, suola ja pippuri pannulla possun kanssa.

Kun possu kypsyy, kuori myskikurpitsa veitsellä ja kuutioi se peukalonpään kokoiseksi nopaksi. Kuutioi myös paprikat.

Laita kasvikset savipataan (kuvan laakea espanjalainen ruukku on loistava), kaada possut rasvoineen päälle. Lopulta vielä ranskankerma ja kunnon sekoitus.

Paista 200C uunissa 45-50 minuuttia, niin että kurpitsa ehtii kypsyä.

Kurpitsainen possupata saa tekeytyä hetken pöydällä ennen tarjoilua. Koristele persiljasilpulla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi