Kurkku-fetasalaatti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Muikeaksi marinoidut kurkut mintulla hölvättynä ja siihen sitten vielä juustoa suolaksi. Todella hyvä fetasalaatti.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 1 iso kurkku
  • 1 puska minttua
  • 1 pkt kiinteää fetaa tai “salaattijuustoa”
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • neitsytoliiviöljyä

Ota kulho johon laitetaan etikka ja sokeri.

Jos kurkussa on paksu kuori niin otetaan se pois. Kesäkurkun kuoren voi jättää, kunhan pesee hyvin.

Halkaise kurkku ja viillä tai koverra lusikalla siemenet pois. Paloittele kurkut, riivi mintunlehdet kulhoon ja heittele ympäri kunnolla. Jätä kylmään tekeytymään hetkeksi (voi olla tunnin tai parikin).

Kuutioi fetajuusto samankokoiseksi kuin kurkku.

Kaada kurkkukulhosta nesteet pois ja pyörittele fetajuusto salaatin sekaan varovasti ettei hajoa. Kaada oliiviöljyä päälle ja koristele mintunlehdillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi