Kung po

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (141 arviota)
Loading...

Pähkinäisen ja hieman tulisen Kung Po (tai Kung pao) -kastikkeen voi tehdä broilerista tai possusta. Miten vaan – aina yhtä herkullinen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 500g broileria tai possua suikaleina
  • 150g pussi suola- tai cashewpähkinöitä
  • 2 kevätsipulia (normaali jos ei ole)
  • 1 punainen paprika
  • 200g kiinan- tai lehtikaalia
  • 2 rkl ruokaöljyä

Kastike

  • 1 chili
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • pätkä inkivääriä hienona
  • 1/4 – 1/2 dl soijaa (suolaisuuden mukaan)
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 dl kanalientä
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1/2 tl seesamiöljyä
  • 1 tl pippuria
  • 1 rkl perunajauhoja

Silppua chili – poista siemenet. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Sekoita kastike maustumaan.

Paloittele vihannekset ja liha wok-paloiksi. Kiinankaali saa jäädä reiluiksi paloiksi koska se kutistuu kypsentäessä.

Kuumenna wok ratisevan kuumaksi. Lorauta öljy ja paista lihan pinnat kiinni nopeasti. Ropsauta pähkinät pannulle ja pyörittele hetki.

Lisää sipuli, nopeita kääntöjä, paprika, nopeita kääntöjä ja sitten kastike. Anna kiehahtaa. Lisää vettä jos saostuu liikaa. Lisää vielä kiinankaalisuikaleet. Kääntele pari kertaa ja Kung po on valmis.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. John Wang -

    1 dl soijaa? Ennemminkin ¼ dl, sillä 1 dl soijaa on älytön määrä. Pähkinät ja kana/kasvisliemikin ovat suolaisia. Maistamalla ja lisäämällä soijaa sopiva määrä selviää.

Kommentoi