Kukkoa viinissä – Coq au vin

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (42 arviota)
Loading...

Kukkoa viinissä on todella herkullinen ja “kevyt” pataruoka. Mikä parasta; tässä reseptissä pääsee liekityshommiin!

Ainekset kuudelle

  • 1 luomukana tai
  • 3 broilerin rintaleikettä
  • 1/2 pulloa punaviiniä (beaujolais)
  • 5 dl kanalientä (fondista, kuutiosta…)
  • 10 herkkusientä
  • 10 pientä sipulia (salotti käy)
  • 120g pekonia
  • 2 porkkanaa
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1 loraus konjakkia (liekitykseen)
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl kuivattua timjamia (tai tuoretta jos on)
  • suola ja pippuri
  • voita ja oliiviöljyä
  • 1 koura lehtipersiljaa (koriste)

Ota kunnon veitsi ja rusauttele kana muutamaan osaan. Nahka saa olla. Rintaleikkeet sellaisenaan.

Uuni 175 asteeseen.

Ota iso liekitystä kestävä pannu. Laita siihen hieman voita ja oliiviöljyä. Paista kanapaloihin nätti väri pintaan. Jauhota palat, kääntele hieman ja konjakkia pannuun, pannu pois liesituulettimen alta ja tulta perään – VOILA! Varo partaa ja hiuksia. Tämän jälkeen nostellaan kanat kannelliseen pataan nätisi pohjalle. Pannu kuumalle levylle ja kiehautetaan puhtaaksi punaviinin kanssa. Viini pataan. Reippaasti voita ja oliiviöljyä pannuun.

Silpusta pekoni pieneksi ja ala käristää pannulla. Saa tulla todella rapeea. Herkkusienistä kanta pois ja neljään lohkoon. Ne pekonin kanssa pannulle.

Kuori sipulit, mutta jätä kokonaisiksi. Myös pannulle ottamaan hiukan väriä. Koko systeemi siitä pataan ja huuhtaistaan pannu puhtaaksi kanaliemellä – joka menee sekin pataan.

Kuori porkkanat ja leikkaa pieneksi paloiksi pataan. Valkosipulista kanta pois ja sellaisenaan pataan. Laakerinlehdet ja mausteet pataan. Kansi päälle ja hauduta kukkoa viinissä tunnin verran.

Nosta pata hellalle ja tarkista. Herkkusienet tulee olla kutistuneet ruskeiksi, sipuli pehmeää ja kastike hiukan saostunut. Tarkista myös maku ja mausta jos jostain puuttuu.

Asettele kukkoa viinissä tarjoiluastiaan, kaada kastiketta päälle ja koristele silputulla lehtipersiljalla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi