Kukkakaaliwingsit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Kukkakaaliwingsit saavat rapean kuoren, kun laitat taikinaan kikherneistä tehtyjä gram-jauhoja. Piparjuurella maustetun dippikastikkeen kanssa nämä vegesiivet maistuvat upealle.

Ainekset neljälle

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl gram-jauhoja* (voi korvata grahamjauhoilla)
  • 1 tl paprikajauhoja
  • cayennepippuria maun mukaan
  • 1 tl sipulijauhoja
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Dippikastike

  • 1 dl rasvaista, maustamatonta jogurttia
  • 1 dl smetanaa
  • 1 rkl piparjuuritahnaa

*Vinkki: käytä kokonaisuudessaan rapeita gram-jauhoja (eli kikhernejauhoja) ja saat gluteiinittomat kukkakaaliwingsit.

Laita uuni lämpenemään 225C. Sekoita vesi, jauhot ja mausteet taikinaksi. Taikina ei saa olla liian valuvaa, että se pysyy siipien pinnassa.

Leikkaa kukkakaali kukintojen kokoisiksi paloiksi. Isoimmat voit leikata pienemmäksi. Yritä saada mahdollisimman tasakokoisia, että kukkakaali kypsyy tasaisesti.

Pyörittele kukkakaalit taikinassa ja siirrä leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista kuumassa, 225C uunissa 25-30 minuuttia. Sekoita sillä aikaa dippikastike maustumaan.

Anna kukkakaaliwingsien jäähtyä pari minuuttia uunin jälkeen ja tarjoa dippikastikkeen kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi