Kukkakaalikeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (66 arviota)
Loading...

Kukkakaalikeitto tuo kesän maun vaikka pimeimpään talveen. Parhaimmillaan tämä sosekeitto on toki tuoreesta kukkakaalista tehtynä. Valkoinen balsamico antaa reseptiin upean säväyksen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg kukkakaalia
  • 3 rkl valkoista balsamicoa
  • 1 litra kasvislientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl kuivattua rosmariinia

Vinkki: kukkakaalikeitto saa juurevampaa sävyä, kun korvaat puolet kukkakaalista parsakaalilla.

Paloitte kukkakaali. Kuori ja pilko sipuli reippaiksi paloiksi.

Laita paksupohjaiseen kattilaan lämpöä ja voita. Kuullota sipuli makeaksi.

Lisää kasvisliemi, balsamico, mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitten kukkakaali poreilemaan vartiksi. Kaalia keitettäessä ei käytetä kantta, muuten kaali kitkeröityy.

Kun kukkakaali on pehmeä, lorauta kerma sekaan ja aja sauvasekoittimella hyvin hienoksi sosekeitoksi.

Koristele kukkakaalikeitto halutessasi tuoreilla yrteillä ja oliiviöljyllä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi