Kukkakaaligratiini

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Kukkakaaligratiini saa upean säväyksen paistetusta pekonista. Jos olet vannoutunut vegeilijä, niin voihan sen jättää poiskin. Hyvää tämä on aina.

Ainekset neljälle

  • 1 reilun kokoinen kukkakaali
  • 100 g pekonia (voi jättää pois)
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kulutusmaitoa
  • 1 kourallinen emmental-juustoraastetta
  • suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ tl sokeria

Reiluun kattilaan litra vettä, 1 tl suolaa ja kiehumaan. Leikkaa kukkakaalista lehdet ja kanta, pilko neljään osaan ja tipauta kiehuvaan veteen 10 minuutiksi. Jätä kukkakaali valumaan siivilään.

Laita sillä aikaa 1 rkl voita, vehnäjauho ja valkopippuri pienempään kattilaan. Ota hiljalleen lämpöä koko ajan sekoittaen. Kun jauho alkaa tarraamaan kiinni, sekoita joukkoon maito, suolaa, sokeria ja kiehauta. Muista sekoittaa. Kun kastike on kiehahtanut, ota liedeltä ja sekoita juustoraaste kyytiin.

Ota laakea uunivuoka ja voitele se 1 rkl voita. Pilko kukkakaalit siihen pienemmäksi ja kaada gratiinikastike päälle tasaisesti. Paista ruokaa 220C uunissa vartin verran, jolloin pinta ruskettuu nätisti.

Jos käytät pekonia, voit pilkkoa ja paistaa sen tällä välin rapeaksi pannulla.

Nosta kukkakaaligratiini pöytään, ripottele pekonilla ja anna tekeytyä vielä vartin ennen kun isketään kiinni.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Eihän tästä raavas tonttu saa kunnon ateriaa!,, pekonitkin järttää pois niin ei mitään protskua saa höhlää no onhan kukkakaali vankien lempiherkkua
    t musta pekka

Kommentoi