Kreikkalaisen mummon kurkut

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arviota)
Loading...

Kreikkalaisen mummon kurkut poikkeavat suomalaisista siinä, että mukaan tulee fetaa. Tämä on oiva ja viilentävä salaatti vaikkapa grillipöytään.

Ainekset kuudelle

  • 1 iso tuore kurkku tai 3 avomaan kurkkua
  • 200g fetajuustoa
  • tilliä

1-2-3 liemi

  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä

Kiehauta 1-2-3 liemi kattilassa ja jätä jäähtymään. Kuori ja kuutioi sillä välin kurkut kulhoon. Kun 1-2-3 liemi on jäähtynyt, kaada se kulhoon kurkkujen päälle. Sekoita myös hienonnettuja tillinvarsia mukaan ja laita kurkut marinoitumaan jääkaappiin 2-24 h.

Siivilöi liemi pois ja laita kurkut takaisin kulhoon. Kuutio fetajuusto myös kyytiin ja laita tarjolle. Koristele kreikkalaisen mummon kurkut tillinoksilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi