Kreikkalainen lammaspata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Kreikkalainen lammaspata on upean muhkea ruoka. Maukas hapan-imelyys syntyy kuivattujen luumujen ja sitruunamehun liittona. Hauduta rauhassa tuntikausia.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg lampaanpaistia
  • 2 sipulia
  • 100g manteleita (kokonaisia)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 1 sitruuna
  • 1 tl sokeria
  • 300g kivettömiä, kuivia luumuja
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • suola pippuri

Putsaa lammas liiasta rasvasta. Leikkele reiluiksi paloiksi. Laita vähän öljyä ja voita pannulle ja paista lihan pinta kiinni (kahdessa-kolmessa erässä). Mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Pyörittele jauhoja pintaan. Laita reiluun savikulhoon.

Leikkaa sipuli suikaleiksi ja pyörittele se lihojen sekaan kulhoon oliiviöljyn, sokerin, sitruunamehun, laakerinlehtien ja timjamin kanssa. Ohenna vähän vedellä. Pari nokaretta voita pintaan ja uuniin muhimaan 2-3h / 150 astetta. Pyörittele lihoja välillä ja lisää vettä jos meinaa kuivua.

Ota kreikkalainen lammaspata uunista. Maista ja mausta. Pyörittele luumut ja mantelit kyytiin. Anna hautua vielä puolisen tuntia uunissa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi