Kotitekoinen ketsuppi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (34 arviota)
Loading...

Kotona tehty ketsuppi on huomattavasti herkullisempaa kuin kaupan tekeleet. Voit maustaa ketsupin mielesi mukaan chilillä, mustapippurilla tai tehdä extra-makeaa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset 4dl

  • 1 tlk hyvälaatuista tomaattimurskaa (Mutti) tai 1 kg tuoreita tomaatteja (kylmäkaltattuna)
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 ripaus kanelia
  • 1 ripaus chiliä

Mittaile ainekset kattilaan ja ala hauduttaa pienellä liekillä kannen alla. Chiliä tietysti maun mukaan, voihan sen jättää poiskin. Varo kun tomaatti alkaa kuplia, se roiskii pitkälle.

Hauduta vartin verran niin että seos kiinteytyy. Jos teet tuoreista tomaateista, hauduta vähän kauemmin.

Aja ketsuppi hyvin tasaiseksi sauvasekoittimella ja laita jäähtymään.

Tarjoa ketsuppi viileänä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi