Kotitekoinen ketsuppi

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (37 arviota)
Loading...

Kotona tehty ketsuppi on huomattavasti herkullisempaa kuin kaupan tekeleet. Voit maustaa ketsupin mielesi mukaan. Älä säikähdä sokerin määrää.

Ainekset 4dl

  • 1 tlk hyvälaatuista tomaattimurskaa (Mutti) tai 1 kg tuoreita tomaatteja (kylmäkaltattuna)
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl glukoosisiirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1 ripaus valkopippuria

Vinkki: Kotiketsupin voi maustaa vaikka chilillä tai grillimausteella.

Mittaile ainekset kattilaan ja ala hauduttaa pienellä liekillä kannen alla. Pippuria tietysti maun mukaan, voihan sen jättää poiskin. Varo kun tomaatti alkaa kuplia, se roiskii pitkälle.

Hauduta vartin verran niin, että seos kiinteytyy. Jos teet tuoreista tomaateista, hauduta tunti.

Aja ketsuppi hyvin tasaiseksi sauvasekoittimella ja laita jäähtymään.

Tarjoa kotitekoinen ketsuppi viileänä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

Kommentoi