Kotikebab

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (142 arviota)
Loading...

Kotona tehty kebab on usein jopa parempaa, kuin kulmaravintolan Iskender. Tätä kannattaa tehdä reilu pötkö kerralla ja pitää pakkasessa aina varalla. Juhlien jälkeen tämä pelastaa päivän kuin päivän.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 1,2 kg lampaan jauhelihaa (voi tehdä myös possusta ja naudasta)
  • 3 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl jauhettua mustapippuria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl jeeraa (jauhettu juustokumina)
  • 1 tl sokeria

Lisäksi

  • 8 kpl pitaleipiä tai ohrarieskaa
  • 2 tlk tomaattimurskaa (chili)
  • 4 dl turkkilaista jugurttia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • salaattia ja sipulia
  • salaatinkastiketta

Vinkki: Kotitekoisen kebab-lihan voi myös pakastaa pötkönä. Sulata jääkaapissa ja leikkaa siivuiksi kohmeisena.

Laita jauhelihat suureen kulhoon. Vaivaa käsin tai koneella rakenne rikki. Heitä mausteet kulhoon. Vaivaa taikina tasaiseksi ja hienoksi.

Ota pitkä pätkä foliota ja käännä se kaksinkerroin. Asettele jauheliha pötköksi folion keskelle. Käännä reunat päälle, pyörittele tiukka rulla ja kiristä pötkön päät karkin malliseksi.

Paista kotikebabia 4 tuntia, 100 asteisessa uunissa. Älä yritä nopeuttaa paistoaikaa lisäämällä lämpöä. Kebab menee muuten lihamurekkeeksi.

Laita liha tekeytymään jääkaappiin seuraavaa päivää varten. Pilko valkosipulinkynnet ja sekoita ne jugurttiin. Jätä jogurtti myös maustumaan yön yli.

Leikkaa kylmästä kotikebabista mahdollisimman ohuita siivuja.

Tee salaatti jonka päälle tulee ohuita sipulirenkaita.

Kiehauta tomaattimurska mausta chilillä. Paista kuutioitua pitaleipää hetken uunissa.

Paista suikaloitu kotikebab kuumalla pannulla öljyssä nopeasti niin että se saa vähän väriä.

Kasaa annokset Iskender-kebab tyyliin; pohjalle leipäkuutioita, päälle kebab-lihaa, sen päälle tomaattikastiketta ja jogurttia. Lisänä salaattia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi