Korsikan salaatti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arviota)
Loading...

Tuulahdus välimerta tonnikalan ystäville. Korsikan salaattiin tehdään raikas ja kepeä kastike kermaviilistä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 250 g fusilli-pastaa (kuivana)
  • 1 jääsalaatti ja/tai rucolaa
  • 2 prk tonnikalapaloja
  • 150 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 150 g vihreitä oliiveja
  • 1 punainen paprika
  • 1 kurkku
  • 1 koura basilikaa

Kastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • Suolaa ja pippuria reippaasti

Sekoita kastikeainekset ja anna maustua viileässä pari tuntia.

Keitä pasta napakaksi. Kaada aurinkokuivattujen tomaattien öljyä pastan sekaan. Sekoita ja jäähdytä.

Kuutioi paprika. Leikkaa kurkku halki ja koverra lusikalla siemenosa pois. Kuutio kurkku. Leikkaa tomaatit suupaloiksi. Revi jääsalaatti pieneksi silpuksi kulhoon. Lisää sinne myös muut vihannekset ja tonnikala.

Sekoita pasta ja kastike keskenään. Rakentele salaatit lautasille kerroksittain. Alle vihreää, sitten pastaa ja sen päälle muita aineksia. Voit tietysti käännellä koko salaatin sekaisin mutta siitä tulee helposti sotkuisen näköinen.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi