Konjakkisinappi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (151 arviota)
Loading...

Sinappi kuuluu suomalaiseen ruokapöytään. Etenkin konjakkisinappi tekee juhlan – kinkun kanssa se sopii mainiosti. Sinapin tekeminen on yhtä vispaamista mutta maku palkitsee vaivan.

Viimeksi päivitetty

Ainekset n.5dl

  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 dl sinappijauhetta*
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2,5 dl vettä
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl konjakkia (tai viskiä)
  • 1/2 tl kurkumaa (väriksi)

* Sinappijauhe täytyy olla tuoretta, muuten siitä häviää potku. Laaduissa on myös väkevyyseroja.

Sekoita sinappijauhe, kurkuma, suola ja sokeri.

Ota 1 dl vedestä ja sekoita perunajauho siihen odottelmaan.

Kiehauta 1 1/2 dl vettä ja kerma kattilassa kokoajan vispaten.

Lisää puolet jauheista kattilaan. Vispaa kuin vimmattu. Lisää loput jauheet ja vispaa pari minuuttia. Lisää sitten vesisuuruste ja vispaa kuin mieletön niin että sinappi on silkin sileä.

Anna sinapin lämmetä jälleen niin että se kuplii – vispaa hiljalleen – ja ota se sitten liedeltä.

Kun sinappi on hiukan viilentynyt, lisää konjakki ja vispaa se tasaiseksi sinapin sekaan. Sinappi saa olla tässä vaiheessa hyvin löysää, se kiinteytyy jäähtyessään.

Vispaa etikka myös sekaan – viimeiset vispaukset, jäähdytä sinappia kannen alla tunnin verran ja kaada pursotinpussiin (esim. viritä pakastuspussi mehukannuun ja kaada sinappi sinne). Siitä se on helppo pursotella purkkeihin.

Anna konjakkisinapin tekeytyä jääkaapissa ainakin pari päivää. Voi säilyä hyvänä kylmässä jopa kuukauden.

Reseptiä päivitetty viimeksi 12/2018

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi