Kolmen juuston piirakka

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (66 arviota)
Loading...

Kolmen juuston piirakka on helppo tehdä. Hyvä niin, koska joudut tekemään toisen varmasti pian uudelleen – sen verran vastustamaton ruoka on kyseessä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

Piirakkapohja

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 3-4 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl oliiviöljyä

Juustotäyte

  • 400g mustaleima emmentalia
  • 1 pallo mozzarellaa
  • 170g aurajuustoa
  • 2 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 ripaus valkopippuria

Vatkaa ja vaivaa taikina piirakkapohjaa varten. Se saa hetken vetäytyä kulhossa.

Raasta emmental ja valuta mozzarella. Laita kulhoon tippa kermaa, sekoita perunajauho siihen. Lisää sitten loput kermat ja vatkaa munat myös sekaan. Emmental-raaste myös sekaan.

Kauli piirakkapohja korkeareunaiseen vuokaan. Reunat saa olla vajaat kymmenen senttiä korkeat, koska juustoa tähän piirakkaan nimensä mukaan tulee ja reippaasti.

Levitä puolet emmental-massasta piirakan pohjalle. Murusta sitten aurajuusto tähän väliin ja loput emmental-massasta päälle. Siivuta mozzarella ohueksi ja levitä kiekot juustopiirakan päälle.

Paista kolmen juuston piirakka 180 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Varo ettei kärähdä. Anna hyytyä uunin jälkeen ainakin puoli tuntia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

Kommentoi