Kokonainen uunikala

8
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (172 arviota)
Loading...

Kalankäsittelyä inhoaville kalanystäville täydellinen resepti. Kokonaisena paistettu uunikala ei vaadi fileointia tai juuri muutakaan käsittelyä.

Ainekset kuudelle

  • 2 kg lohi (tai kuha tai siika)
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria

Kalan täyte

  • 2 isoa sipulia
  • 120g smetanaa
  • 1 tillinippu

Vihannespeti pohjalle

  • Fenkolia
  • Purjoa
  • oliiviöljyä
  • valkoviiniä
  • suola ja pippuri

Täytteeseen sopii hyvin myös erilaiset juustot. Voit myös tehdä kalalle vihannespedin niin kuin kuvassa.

Valmista täyte kuorimalla ja silppuamalla sipulit. Silppua joukkoon myös tilli ja sekoita smetanan kanssa nätti tahna.

Leikkaa kalan kylkiin viillot ja purista niihin sitruunamehua. Ripottele myös suolaa että uunikala saa makua nahkapuoleltakin.

Laita kala öljyttyyn vuokaan. Voitele sisus sitruunamehulla. Suolaa ja pippuroi kala sisältä reilusti. Lusikoi myös täyte kalan sisuksiin. Lorauta hiukan valkoviiniä kalan päälle.

Paista uunikala sellaisenaan 210C uunissa n. 25-35 minuuttia (kalasta ja koosta riippuen). Rullaa uunikalalta takki pois ja nosta pöytään.

VINKKI
Älä heitä ruotoja ja muita jämiä menemään vaan kiehauta niistä liemi, jonka voi pakastaa ja tehdä kastikkeeksi pyhäpäivänä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

8 kommenttia

    • Kotikokki -

      Aivan liian usein ihmiset kuivattavat kalan ylipitkällä kypsentämisellä!

      25min on melko pitkä aika kalalle, ellei tykkää ylikypsästä ja kuivasta laitosruuasta!

  1. Mulla on 917 gramman painoinen kirjolohi. Laitan lämmön 175 asteeseen ja paistan 30-35 minuuttia. Muuta en siihen laita kuin suolaa.

  2. Peratulta näyttää tuo teidän lohenne. Kaupastahan niitä saa vain perattuina, mutta en usko että kukaan rupeaa valmistamaan perkaamatonta uunilohta muutenkaan.

Kommentoi