Kirsikkapiirakka

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (26 arviota)
Loading...

Jenkkien klassinen kirsikkapiirakka eli “Cherry pie” on tuhdimpien jälkiruokien aatelia. Paras tulee tottakai tuoreista kirsikoista mutta myös tölkkitavara käy.

Viimeksi päivitetty

Kirsikkapiirakka kuudelle

  • 1 pkt piirakkataikinaa

Täyte

  • 1 litra kivettömiä kirsikoita (säilyke käy)
  • 3 dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 ripaus suolaa
  • 4 tippaa karvasmanteliöljyä

Huuhtaise kirsikat ja laita kulhoon. Sekoita myös muut ainekset täytteen joukkoon. Saa survoa aika raffisti. Anna tekeytyä puoli tuntia.

Laita uuni 225C.

Kauli piirakkataikina niin että saat pohjan ja kannen vuokaan. Laita vuoan pohjalle ensin taikina ja sitten täytteet tiiviisti päälle.

Laita kansi täytteen päälle ja sormi saumat kiinni. Leikkaa saksilla muutamia ilma-aukkoja piirakan kanteen. Laita kirsikkapiirakka uuniin ja tiputa lämpötila 175C. Paista 35-40 minuuttia anna hiukan jäähtyä ennen tarjoilua.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi