Kinkkupasta prosciutto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (38 arviota)
Loading...

Rapeaksi paistettua prosciutto-kinkkua, sieniä ja sinihomejuustoa. Voikohan tästä enää kinkkupasta paremmaksi muuttua?

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 500g taglietelleä (kuivana)
  • 100g prosciuttoa (ilmakuivattu kinkku)
  • 200g tuoreita herkkusieniä viipaleina
  • 50-100g roquefort- tai aurajuustoa
  • 50g parmesan-lastuja
  • 2 dl kermaa
  • 1/2 dl oliiviöjyä
  • suolat ja pippurit
  • lehtipersiljaa

Pastavesi kiehumaan isoon kattilaan. Laita kuivalle teflon-pannulle prosciuttoa viipaleina ja ala lämmittää. Rasva irtoaa kinkusta ja siitä tulee rapea. Jätä paperin päälle kuivamaan.

Lorauta öljyä pannulle ja paista siivutetut herkkusienet kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita pasta kiehumaan. Suolaa reippaasti veteen. Muista se pastan al dente kypsyys!

Kaada kerma pannulle ja murusta sinihomejuusto sekaan. Anna sulaa ja pannu pois levyltä.

Leikkaa kinkku ohuiksi siivuiksi. Sekoita valutettu pasta, kinkkusuikaleet ja kastike.

Pyöräytä keot lautasille. Ripottele vielä päälle kinkkusuikaleita ja parmesan lastuja ja revi lehtipersiljaa koristeeksi. Voit lorauttaa vielä neitsytoliiviöjyä kiilloksi kinkkupastan päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi