Kinkkukiusaus

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arviota)
Loading...

Aina niin herkullinen kinkkukiusaus on arkiruokien aatelia. Tee iso potti – nauti monta päivää. Lämmittäminen onnistuu parhaiten pannulla.

Viimeksi päivitetty

Kymmenen annosta

  • 2 kg isoja yleisperunoita
  • 500g palvikinkkua
  • 1 iso sipuli
  • 1 litra punaista maitoa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

*VINKKI*
Voit gratinoida kinkkukiusauksen esim. Emmental tai Appenzeller-juustolla

Pese ja kuori perunat. Jos olet ollut niin fiksu, että olet hankkinut “mandoliinin” voit kiittää nyt itseäsi. Muut suikaloivat perunat veitsellä mahdollisimman lähelle tulitikkukokoa.

Leikkaa kinkusta kuori ja suikaloi myös hyvin pieneksi. Samoin sipuli. Pyörittele kinkku, sipuli ja perunat kulhossa sekaisin. Voitele laakea vuoka.

Avaa maitopurkki niin, että voit työntää sinne lusikallisen perunajauhoja, suolaa ja pippuria. Sulje purkki ja ravistele sekaisin kunnolla. Voit tehdä tämän myös kulhossa vispilän kanssa.

Lorottele maustemaito kinkkukiusaukseen. Jos päätit juustogratinoida kiusauksen niin raasta juusto päälle ja pyörittele päälimmäisiä perunoita juuston kanssa sekaisin.

Paista kiusausta 220C uunissa ensin folion alla 35 minuuttia. Sitten folio pois ja lisää sellaiset 25-35 minuuttia niin saat nätin värinen kinkkukiusaus.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi