Kikhernecurry

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Pohjoisen Intian kikhernecurry “Punjabi chole” on erittäin arvostettu ruoka ja sen variaatioita löytyy ympäri niemimaan. Reseptiin tarvittava chole masala-mausteseos kannattaa sekoittaa ja jauhaa itse. Mausteseos on myös hyvä lahjaidea.

Ainekset neljälle

  • 1 tlk kikherneitä liemessä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl tamarindia
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 sipulia
  • 2 tl sokeria (voi jättää pois)
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • tuoretta korianteria tai minttua
Chole masala -mausteseos (Intia-kaupoista löytyy myös valmiina)
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl mustaa kardemummaa
  • 1 tl mustapippureita
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 2 neilikkaa
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1-5 kuivattua chiliä (maun mukaan)
Vinkki: Alkuperäinen kikhernecurry eli Punjabi Chole tehdään kuivatuista kikherneistä. Kikherneitä liotetaan mustan teen kanssa yön yli, jolloin ne pehmenevät ja saavat tummaa väriä. Tämän osan voi sivuuttaa ostamalla kikherneitä liemessä.
Aloita jauhamalla chole masala. Kaikki ainekset silppuriin ja hienoksi jauheeksi (mausteseosta kannattaa tehdä myös varastoon).
Kuori ja silpusta kaikki sipulit. Myös inkivääri, mutta jätä hiukan koristeeksi.
Ota pannuun lämpöä ja lorauta ruokaöljyä. Kuullota sipuleita ja inkivääriä hetki pannulla. Lisää 1 tl chole masalaa ja herättele mausteita hetki kuumalla pannulla.
Kaada kikhernepurkista enimmät liemet pois ja loput pannulle. Lisää myös tomaattipyree sekä tamarindi. Ala keittämään hissukseen kasaan. Lisää myös sokeri ja chole masala -mausteseosta teelusikallinen kerrallaan ja päätä koska kikhernecurry on mielestäsi täydellinen. Chilin lämmikettä tässä ruoassa on kuitenkin oltava – ei sitä muuten kehtaa intialaiseksi sanoa.
Koristele kikhernecurry korianterinlehdillä ja inkiväärisilpulla.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi