80-luvun hämärästä tähän päivään nostettu kiinankaalisalaatti saa makeutta kurpitsapikkelsistä ja kylkeen sille tehdään upea majoneesipohjainen kastike. Tämä muuten maistuu melkein minkä kanssa tahansa.
Ainekset kuudelle
- 300g kiinankaalia
- 1/2 kurkku
- 250g kurpitsapikkelsiä
Salaatinkastike
- 1 kananmuna
- 1/2 limen mehu
- 1 tl dijon-sinappia
- 4 rkl kurpitsapikkelsin lientä
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl rypsiöljyä
Laita kurpitsapikkelsi valumaan. Ota liemi talteen. Pese kiinankaali, kuivaa ja leikkaa ohueksi suikaleeksi. Raasta kurkku valumaan siivilään.
Laita salaatinkastikkeen ainekset korkeaan astiaan ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Munan valkuainen pitäisi estää juoksettumisen.
Sekoita kiinankaalisalaatti ja tarjoa salaatinkastikkeen kanssa.