Kiinalaiset hampurilaiset

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arviota)
Loading...

Kiinalaiset hampurilaiset syntyvät höyrytetystä sämpylästä ja pitkään mausteliemessä haudutetusta lihasta. Nämä pienet hampurilaiset sisältävät monta komponenttia ja ovat hieman työläitä. Mutta kun pääset maistamaan, niin vaivannäkö palkitaan.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

Höyrytetyt sämpylät 12 kpl

  • 2 tl kuivahiivaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl lämmintä vettä
  • 1,5 dl riisijauhoja (gluteiiniton)
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

tai
Kiinakaupoista saa kelvollisia puolivalmiita sämpylöitä pakasteesta.

Ylikypsä liha täytteeksi

  • 150g possun ulkofilettä tai 1 kanankoipi
  • 1 pieni sipuli
  • 1 tl viismaustetta
  • 3 rkl soijaa
  • 1 pätkä inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1-5 chiliä
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • ruokaöljyä

Marinoitu kurkku

  • 24 viipaletta kurkkua
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl etikkaa
  • 3 siivua inkivääriä

Seesamimajoneesi

  • 2 rkl majoneesia
  • 5-10 tippaa seesamiöljyä
Ylikypsä liha
Lohko sipulit ja inkivääri. Heitä sellaisenaan kasariin ja loput liemiainekset perään. Kiehauta vartin verran ja siivilöi liemi talteen.
Paista öljytyssä kasarissa lihan pinta ruskeaksi. Kaada sitten liemi perään ja hauduta kannen alla tunnin verran matalassa lämmössä. Lisää vähän vettä jos uhkaa kuivua. Jätä jäähtymään. Jos teit ruoan kanasta, kaiva luut ja rustot täytteestä. Possun voi vain repiä hajalle. Sekoita täyte hyvin.
Marinoitu kurkku
Sekoita marinadi. Kuori kurkku, sekoita marinadiin ja jätä viileään odottelemaan.
Höyrytetyt sämpylät
Sekoita kuivat aineet ja lisää öljy sekä lämmin vesi. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
Anna kohota puolisen tuntia. Jaa 12 palaan ja pyörittele palloiksi. Saa olla suhteellisen löysä taikina – laita öljyä käsiin jos meinaa tarttua. Leikkaa voipaperista neliöt ja taita jokaisen sämpylän päälle.
Sämpylöiden höyryttämistä varten paras on bambuhöyrytin, joka laitetaan wok-pannun päälle, mutta tämä onnistuu myös isossa kattilassa, jonne on laitettu vihanneksia höyryttäessä tarvittava metallikiekko. Höyrytä sämpylöitä 15 minuuttia parissa erässä, niin eivät tartu toisiinsa.
Kiinalaisten hampurilaisten kasaaminen
Leikkaa höyrytetyt sämpylät auki melkein kokonaan. Sekoita seesamimajoneesi kupissa ja levitä sitä ensin vähän jokaiselle sämpylälle. Sitten lihaa lusikallinen ja kurkunsiivut päälimmäiseksi. Paina hampurilainen nätisti kiinni. Tämä herkku on syötävä heti!
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Hei,

    Osaatko kertoa mistä “kiinakaupasta” olet ostanut pakastettuja sämpylöitä? En ole mistään vielä löytänyt ja kovin tekisi mieli!

Kommentoi