Kiinalaiset hampurilaiset

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arviota)
Loading...

Kiinalainen hampurilainen syntyy höyrytetystä sämpylästä ja pitkään haudutetusta lihasta mausteliemessä. Nämä hampurilaiset sisältävät monta komponenttia ja on hieman työläs, mutta kun pääset maistamaan niin vaivannäkö palkitaan.

Viimeksi päivitetty

 Ainekset neljälle

Höyrytetyt sämpylät

  • (n. 12 kpl)
  • 1 rkl kuivahiivaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl lämmintä vettä
  • 1,5 dl riisijauhoja (non glutenious)
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

tai
Kiinakaupoista saa kelvollisia puolivalmiita sämpylöitä pakasteesta

Ylikypsä liha täytteeksi

  • 150g possun ulkofilettä tai 1 kanankoipi
  • 1 pieni sipuli
  • 1 tl viismaustetta
  • 3 rkl soijaa
  • 1 pätkä inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1-5 chiliä
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • öljyä

Marinoitu kurkku

  • 12 viipaletta kurkkua
  • 3 rkl valkoviiniä
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl etikkaa
  • 3 siivua inkivääriä

Seesamimajoneesi

  • 2 rkl majoneesia
  • 5-10 tippaa seesamiöljyä
Marinoitu kurkku
Sekoita marinadi. Kuori kurkku, sekoita marinadiin ja jätä viileään odottelemaan.
Höyrytetyt sämpylät
Sekoita kuivat aineet ja lisää öljy sekä lämmin vesi. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
Anna kohota puolisen tuntia. Jaa 12 palaan ja pyörittele palloiksi. saa olla suht löysä taikina, laita öljyä käsiin jos meinaa tarttua. Leikkaa voipaperista neliöt ja taita jokaisen sämpylän päälle.
Sämpylöiden höyryttämistä varten paras on bambuhöyrytin, joka laitetaan wok-pannun päälle mutta onnistuu myös isossa kattilassa, jonne on laitettu sellainen vihanneksia höyryttäessä tarvittava metallikiekko (en hajuakaan miksi sitä kutsutaan oikeasti). Höyrytä sämpylöitä 15 minuuttia vaikka parissa erässä niin etteivät tartu toisiinsa.
Ylikypsä liha
Lohko sipulit ja inkivääri. Heitä sellaisenaan kasariin ja loput liemiainekset perään. Kiehauta vartin verran ja siivilöi liemi talteen.
Paista öljytyssä kasarissa lihan pinta ruskeaksi. Kaada sitten liemi perään ja hauduta kannen alla tunnin verran matalassa lämmössä. Lisää vähän vettä jos uhkaa kuivua. Jätä jäähtymään. Jos teit kanasta, kaiva luut ja rustot täytteestä. Possun voi vain repiä hajalle. Sekoita täyte hyvin.
Hampurilaisten kasaaminen
Leikkaa höyrytetyt sämpylät auki melkein kokonaan. Sekoita seesamimajoneesi kupissa ja levitä sitä ensin vähän jokaiselle sämpylälle. Sitten lihaa lusikallinen ja kurkunsiivu päälimmäiseksi. Paina hampurilainen nätisti kiinni. Tämä herkku on syötävä heti!
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Hei,

    Osaatko kertoa mistä “kiinakaupasta” olet ostanut pakastettuja sämpylöitä? En ole mistään vielä löytänyt ja kovin tekisi mieli!

Kommentoi