Khoresh-lihapata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Arabikeittiön makuja tarjoava upea lihapata sopii kylmään iltaan. Sitruuna antaa muhkeaan pataan kaivattua kepeyttä.

Ainekset kuudelle

  • 600 g naudanpaistia tai lammasta
  • 2 sipulia
  • 1 tlk kidneypapuja
  • 2 sitruunaa
  • tuoretta lehtipersiljaa

Khoresh-mausteet

  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 tl ruskeaa sokeria

Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi liha.

Laita haudutuspataan öljyä pohjalle ja paahda sipuli makeaksi

Lisää lihakuutiot ja paista pintoihin nätti väri. Mausta ohjeen mukaan. Kaada pavut liemineen kyytiin. Purista sitruunat.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Laita lihapata 125C uuniin, kannen alle viideksi tunniksi. Sekoita välillä. Pavut alkavat muussaantua pataan ja se on ihan ok.

Nosta khoresh-lihapata pöytään ja sekoita silputtua persiljaa kyytiin. Anna tekeytyä hetki ennen kuin hyökätään kimppuun.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi