Kheema matar

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (22 arviota)
Loading...

Jauhelihasta ja herneistä syntyy erinomaisen maukas ja täyttävä curry, johon sopii reippaampi chili.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 500g jauhelihaa (lammasta mielellään)
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 cm pala inkivääriä
  • 300g pakasteherneitä
  • 4 chiliä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl garam masalaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 3 tl suolaa
  • 1 tl pippuria
  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 puska korianteria
  • ruokaöljyä

Laita jauheliha laudalle ja jauha kokkiveitsellä pieneksi.

Kuori ja silpusta sipulit ja inkivääri hienoksi.

Hernepussista kulma auki ja mikroon muutamaksi minuutiksi.

Isoon pannuun reippaasti öljyä. Leikkaa chileistä kylki auki ja heitä sellaisenaan pannulle. Myös sipulit ja inkivääri menee pannulle ja kun ne ovat pehmenneet lisätään mausteita ja tomaattipyre.

Heitä lihat myös pannulle ja ala ruskistaa. Laakerinlehdet myös kyytiin. Kun liha on saanut vähän väriä lisää jogurtti ja hauduttele curry kasaan. Lopuksi lisätään herneet sekä silputtu korianteri.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi