Kiinalaisten katuruokaa, joka kelpaa kyllä juhlaankin. Tähän joutuu näkemään hieman vaivaa mutta toki se palkitaan.
Ainekset neljälle
- 1 pkt filotaikinaa
- 1 l öljyä uppopaistamiseen
- 1 kananmuna
Täyte
- 200g kiinteää tofua
- 1 paprika
- 1 porkkana
- 3 kevätsipulia
- 100g riisinuudelia (kuivana)
- 1tl seesamiöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 chili (siemenet pois)
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl soijaa
- 1 tl ruokosokeria
Keitä nuudelit ja jäähdytä. Suikaloi kasvikset pieniksi tikuiksi.
Kuumenna öljy, seesamiöljy, valkosipuli ja chili wokissa ja wokkaa kasvistikkuja minutti.
Lisää viinietikka, soija ja inkivääri. Kiehauta ja ota pois levyltä.
Sekoita kasvikset, murennettu tofu ja nuudelit keskenään. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.
Laita pari lusikallista täytettä filolevylle. Käännä ensin alhaalta kiinni, sitten päädyt kiinni, ja kieritä rullalle. Voitele vielä munalla viimeinen sivu ja käännä kevätkääryle kiinni.
Uppopaista kevätkääryleet öljyssä kullanruskeiksi.
2 kommenttia
nam kuulostaa hyvältä! 🙂 vois kokata tätä huomenna!
kevätkääryle-reseptiä on ihan pakko kokeilla. Katselin koneelta mitähän kivaa voisi laitella tulevalla viikolla ja tuo napsahti kerralla. En ole ennen tehnyt ja siksikin kiinnostaa kovasti.